Paieška pagal matmenis
Automobilių padangos Seiberling

Padangos Seiberling

„Seiberling Rubber Company“ buvo JAV automobilių padangų gamintoja. 1898 m. Frank A. Seiberling įsigijo seną šiaudų kartono gamyklą Akrone (Ohajas) ir įsteigė „Goodyear Tire & Rubber Company“ (vulkanizuoto kaučiuko išradėjas „Charles Goodyear“). Jis buvo įmonės vadovas 15 metų, o 1921 m. įmonės finansavimas pasikeitė ir ji buvo reorganizuota. Frank Seiberling ir jo brolis Čarlzas atsistatydino ir įsteigė jų vardu vadinamą kaučiuko ir padangų įmonę.

„Seiberling Rubber Company“ įsteigta 1921 m. Barbertone, Ohajuje. Tik per šešerius metus „Seiberling“ pakilo iš 330 į 7 vietą padangų pramonėje. Per antrąjį pasaulinį karą „Seiberling“ tiekė sunkiosios artilerijos padangas. „Seiberling“ taip pat išrado dantytą padangų protektorių ir padangų termines skylutes.

„Seiberling Tire“ reklama 1940-1950 m. tapo populiari dėl ženklo šūkio: „Pavadinimas, kuriuo galite pasikliauti kaučiuko pramonėje“.

Septintojo dešimtmečio viduryje „Seiberling“ pradėjo gaminti seriją „SuperWideSport“ - įstrižines juostines padangas, skirtas „raumeningiems automobiliams“. Padangų vienas šonas buvo baltas, o kitame šone buvo raudona linija - išskiriantys ženklai, kurie tuo metu buvo gana paplitę padangų rinkoje. Padangos buvo sėkmingai parduodamos nepaisant kitų gerų produktų, pvz., „Polyglas“ iš „Goodyear“, „Wide-Oval“ iš „Firestone“, „Tiger Paw“ iš „Uniroyal“ ir „Radial T/A“ iš „BF Goodrich“, konkurencijos. Ši sėkmė nebuvo nepastebėta, o aštuntojo dešimtmečio pradžioje trys didžiausi gamintojai (Trois Grands) iš pradžių savo automobiliams naudojo „Seiberling“ padangas.

Nepaisant sėkmės rinkoje ir pirmųjų laimėjimų, „Seiberling“ nesugebėjo prisitaikyti prie rinkos pokyčių ir juos stebėti, ypač pasirodžius užsienio bendrovėms, kurios greitai pristatė radialinę padangą.

Bendrovę įsigijo „Firestone Tire and Rubber Company“, paskui perėjo į „Bridgestone“ rankas, kai ši kompanija perėmė „Firestone“. „Seiberling“ padangos JAV rinkoje nebeparduodamos, tačiau kai kuriose šalyse prekės ženklas vis dar platinamas. Jos gaminamos „Firestone“ gamyklose ir yra skirtos vartotojams, siekiantiems kontroliuoti savo biudžetą.

Lengviesiems automobiliams

Vasarinės
LiveChat
Whatsapp Messenger